Blog Camerele Hikvision TURBO HD PIR
Istoria noastra este presarata cu numeroase solutii de protectie a unui perimetru, mergand de la turnuri si santuri pana la pertii moderni si plasele de sarma. Tehnologia zilei de azi ne ofera, insa, numeroase sisteme de protectie electronica a unui perimetru, cele mai multe dintre ele fiind create pentru a detecta si, uneori, preveni incalcarea zonelor protejate de catre posibilii intrusi.

Cele mai multe dintre sistemele curente de protejare a unui perimetru folosesc detectarea activa cu infrarosu. Cu toate acestea, este important de mentionat ca acest tip de detectare prezinta numeroase limite, mai ales in ceea ce priveste stabilitatea si exactitate. Chiar inainte ca o efractie sa se produca, sau chiar in timp ce aceasta se produce, o camera traditionala IR nu este capabila sa realizeze predictii precise, si, in absenta datelor video, este dificil sa se identifice punctele importante pentru declansarea alarmei. Mai mult decat atat, suprafetele diferite, mediul in sine si alte categorii de factori pot determina, uneori, alarme false sau alte tipuri de rezultate imprecise.

Create tocmai pentru a solutiona acest tip de problema, Camerele Pasive Infrarosii Hikvision Turbo HD Pir utilizeaza diverse tehnologii avansate de monitorizare video. Acest fapt duce la imbunatatirea preciziei alarmelor si prevenirea efractiilor in sine. Cel mai important efect este acela ca supravegherea unui perimetru trece la un nivel superior, mai ales in cazul zonelor residentiale, a celor din proximitatea scolilor, a depozitelor sau fabricilor.

Trasaturile cele mai importante ale acestor camere sunt ritmul rapid de raspuns si precizia declansarii alarmei atunci cand invidizi suspecti intra in cadrul perimetrelor monitorizate.

Aceste camere includ in constructia lor un detector PIR care este capabil sa captureze lumina infrarosie emisa de corpurile oamenilor, diferentiindu-le de alte “zgomote” vizuale. De asemeni, ele pot fi echipate si cu detectare de miscare din seria Hikvision Turbo HD K DVR, pentru a putea identifica si filtra alarmele false cauzate de anumite tinte care se misca, dar care nu au emisia IR specifica corpului uman. In acest context, posibilitatea de diferentia alarmele false diminueaza atat costurile, cat si spatiul de stocare. Un alt beneficiu demn de mentionat este cresterea eficientei in investigatiile inregistrarilor de mai tarziu.

Un alt aspect de mentionat in legatura cu aceste camere este posibilitatea lor puternica si instanta de atentiona si tine la distanta un posibil intrus, intrucat ele pot emite o lumina alba intense care ii atentioneaza pe posibilii intrusi. Sa nu uitam ca, in conditiile tehnologiei de luminozitate ultra-scazuta, aceasta lumina alba actioneaza si ca o sursa de lumina suplimentara, ajutand camera sa captureze imagini clare cu suspectii, chiar si in conditii de luminozitate extrem de scazute. Este mai mult decat logic ca aceste imagini sa fie folosite, ulterior, daca alarma este declansata, ca dovezi in investigatiile organelor abilitate.

Camera de tip Hikvision Turbo HD PIR poate fi folosita alaturi de seriile Hikvision Turbo HD K DVR pentru protejarea perimetrelor, atat cu functii de alertare la efractie, dar si cu cele de a monitoriza zone in timp real cu dispozitivele de monitorizare frontala. In cazul in care are loc o efractie, o astfel de camera poate transmite imediat si chiar anunta personalul de la Securitate pentru a se deplasa la zona afectata. Este de asteptat ca, in cele mai multe cazuri, intrusii sa abandoneze zona si sa plece pur si simplu, ceea ce explica de ce aceste camere nu doar identifica, ci si previn desfasurarea unor efractii/infractiuni.

Nu putem incheia fara a mentiona ca acest tip de camera poate servi la protectia unui perimetru destul de amplu, fiind utila in toate procesele angrenate de un sistem de monitorizare a securitatii. Ea ajuta la preventia, atentionare si serveste si ca dovada in urma unui incident. Camerele de acest fel prezinta imbunatatiri evidente in ceea ce priveste functiile de monitorizare, depasing, cu mult, abordarile clasice de tip de investigare dupa un incident. Ele ajuta, in mod fundamental, la trecerea de la protejarea pasiva a unui perimetru la o monitorizare activa care indeparteaza posibilii intrusi, protejand oamenii si bunurile perimetrului supravegheat video.

Info:
https://www.hikvision.com/europe/News–Events/Press-Releases/From-Reactive-to-Proactive-Perimeter-Protection-with-Hikvision-Turbo-HD-PIR-Cameras