Blog POWER OVER COAXIAL POC

Noua tehnologie CCTV camere supraveghere POC(fara alimentare separata) 

POWER OVER COAXIAL POC este nou tehnologie CCTV inventata de DAHUA si HIKVISION la inceputul anului 2018 si anume alimentarea camerei video se face doar prin acelasi cablu coaxial la fel si semnalul de la DVR. Acest lucru elimina cablurile de alimentare, surse alimentare si prize separate.

Tehnologia PoC este o solutie mult mai eficienta, atat ca timp, cat si in ceea ce priveste costurile. Spre exemplu, intr-un sistem conventional de camere analogice, ar putea fi nevoie si de prezenta unui inginer electronist, care sa traga mai intai firele necesare instalarii. In schimb, folosind tehnologia PoC, camerele de supraveghere sunt direct conectate la DVR si nu necesita pregatiri suplimentare.

In acelasi timp, utilizatorii au parte de camere de supraveghere “plug and play”, care nu trebuie configurate si care pot fi folosite imediat.

Tehnologia POCUn asemenea DVR POC il gasim aici

Camerele de supraveghere cu tehnologie PoC sunt si foarte stabile, putand fi folosite fara probleme in regiunile cu o retea electrica nesigura. “In momentul in care reteaua locala de curent electric cedeaza, sistemul de rezerva UPS alimenteaza DVR-ul sistemului de supraveghere cu PoC, iar DVR-ul alimenteaza mai departe camerele de supraveghere”, explica product manager-ul Hikvision.

Integrarea alimentarii camerelor de supraveghere direct in DVR, folosind cablul coaxial, reprezinta o solutie economica si eficienta, care va ajuta utilizatorul sa isi instaleze un sistem de supraveghere video la aceeasi calitate, dar la un pret redus, reducand de asemenea numarul de cabluri.

Știți că puteți activa camera de securitate utilizând Power Over Coax (PoC) fără a fi nevoie să folosiți cabluri suplimentare?

Aceasta este soluția pe care mulți instalatori o așteptau. Conectați doar un singur cablu la cameră și ați terminat. Comenzile video, PTZ și puterea transmise prin cablu coaxial fac instalarea mai rapidă și mai ieftină.

Cum să alimentăm  camera de supraveghere POC pe cablu coaxial?

Acest lucru este foarte simplu, folosiți un DVR și o cameră care sunt compatibile cu standardul Power Over Coax. Conectați cablurile coaxial sau utp/ftp și camerele CCTV la DVR, așa cum procedați în modul dvs. de instalare CCTV obișnuit.

 

 

Această tehnologie nu este nouă, dar nu este utilizată de majoritatea instalatorilor, unii nu-și dau seama de existența acesteia, iar alții nu doresc să învețe despre noile tehnologii și să lase sistemul tradițional în urmă.

Credem că în viitor aceasta va fi metoda cea mai utilizată pentru a instala camere de securitate de înaltă rezoluție, la fel cum PoE este metoda cea mai utilizată pentru a activa camerele IP

Producătorii care au tehnologia PoC sunt Hikvision, Dahua, sunt unii dintre producătorii care au tehnologia de alimentare cu camera CCTV prin cablu coaxial.

Pe măsură ce producătorii licențiază utilizarea tehnologiei în alte companii, este probabil că veți găsi și alte mărci care distribuie camere de supraveghere alimentate cu PoC.

Puteți cumpăra camere PoC cu tehnologii HDTVI, HDCVI, AHD sau HDSDI, toți diferiții producători folosesc deja acest standard.

Concluzie privind tehnologia PoC

Tehnologia de alimentare cu CCTV a camerelor prin cablu coaxial va crește cu siguranță în următorii ani. În acest moment nu există un standard universal și fiecare producător isi dezvoltă propria tehnologie.

Oricum, este mai ușor și mai rapid să lucrezi cu PoC pentru a porni camerele si a nu avea probleme pe viitor de semnal  sau curent incontinuu.

Nu uitați să distribuiți acest articol prietenilor dvs.