Blog hikvision 4mp darkfighterx
Hikvision a lansat camera IP IR PTZ (DS-2DF9C435IH-DLW), model ce prezinta o rezolutie dubla fata de modelul anterior, sporind claritatea in locurile slab iluminate.

Hikvision a lansat in 2017 tehnoligia DarkFighter si a utilizat modul de functionare al ochiului uman ca sursa de inspiratie. Tehnologia presupune folosirea unei lentile pentru extragerea culorii obiectelor si a unei alte lentile pentru identificarea detaliilor luminoase. Ulterior, camera va combina cele doua imagini, rezultand o imagina unica, clara si colorata. Tehnologia insa a avansat si mai mult, prezentand o rezolutie mai inalta, identificare mai inteligenta a evenimentelor, si crearea unei imagini mai clare ce faciliteaza recunoasterea faciala ulterioara.

Noua camera DarkFighter X foloseste senzori de 1/1.8” pentru a obtine o rezolutie de 4 megapixeli. Aceasta imagine “dincolo de HD” este capabila sa transmita de doua ori mai multe informatii decat modelele de 2 megapixeli. Mai mult decat atat, camera poate sa redea si imagini color cu lumina pana la 0.0005Lux. Aceasta capacitate face posibila identificarea faciala chiar si in conditii de iluminare scazute.

Camerele inteligente care include tehnologia Deep Learning sunt capabile de performante complexe, avand ca scop primordial identificarea elementelor suspecte. Intrucat recunoasterea inteligenta a evenimentelor a devenit o functie comuna pentru sistemele de monitorizare video (detectarea traversarii liniei si a intruziunilor sunt doar cateva exemple in acest sens), este fundamental sa fiti convinsi ca toate camerele primesc numeroase detalii, inainte ca ele sa determine un raspuns automat. Pixelii pe care imagine ii poate oferii dau calitatea acestor informatii; cu cat mai multi pixeli, cu atat mai sigur va fi raspunsul.

Camera noua DarkFighter X are un zoom de 35x, ceea ce inseamna ca poate recunoaste un obiect aflat la distanta de la 1 la 260metri, cu rezolutie de 250 pixeli. Daca aceste numere nu va spun nimic, sa stiti ca este suficient ca sa puteti identifica in mod clar un obiect. Zoomul optic este de 16x.

 

Totodata, camera include si un stergator auto pentru a putea oferi o imagine optima si in zilele ploioase. Un senzor de identificare a ploii pe capul suprafetei face posibila o astfel de performanta pentru camera de monitorizare.

Iata alte cateva trasaturi:

  • Focalizare imediata
  • 120dB WDR, 3D DNR, deformare cromatica
  • Distanta de IR la distanta de pana la 250m, cu ajutorul unui IR inteligent
  • Sustine compresie video H.265/H.265
  • IP 67

Camerele incluse in colectia DarkFighterX pot fi folosite la monitorizarea spatiilor exterioare ce au nevoie de oferirea de imagini video color non-stop (paduri, rauri, drumuri, porturi, cai ferate, parcuri sau piete.

Peter Guan, director de vanzari si marketin in cadrul Hikvision Europe, subliniaza ca monitorizarea in perioada nocturna reprezinta o provocare constanta pentru profesionistii din domeniul monitorizarii video, mai ales cand este vorba de supravegherea spatiilor exterioare. El aminteste, inca o data, ca seria DarkFighter X a fost conceputa astfel incat sa includa o camera mai performanta in supravegherea pe timpul noptii.

Sursa:

https://www.hikvision.com/ro/News–Events/Press-Releases/Hikvision-launches-4MP-DarkFighterX-with-even-higher-resolution-and-AI